Związek holsztyński jest najczystszy pod względem "czystości " rasy- księgę holsztyńską mogą dostać WYŁĄCZNIE klacze holsztyńskie! Na drugim miejscu jest związek hanowerski, a w reszcie związków niemieckich dominują zasady podobne ( nie identyczne) jak w naszej rodzimiej rasie SP.
Osobiście sądzę, że zw. koni holsztyńskich ma również największe wymogi pod względem selekcji ogierów ( mówię tu zarówno o Kyrungach, jak i pozopmie hodowli na całym świecie, wynikach sportowych)
Welcome to Świat Koni
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Napisano 06 maj 2012 - 17:36
Użytkownik ankakoniara dnia 06 maj 2012 - 16:39 napisał
Tak, Dakara miał mój sąsiad, Pan Śniegocki, prawda- krył wszystko, co możliwe.....
Lecz, gdy coś nie wyjdzie, zawsze obarcza się winą ogiera...
Lecz, gdy coś nie wyjdzie, zawsze obarcza się winą ogiera...
Tak tylko gdyby u nas była taka selekcja jak w Niemczech to nie wiem czy 1 koń ukończył by zakład.
Gra palców jeźdźca podobna jest pod względem finezji i żywności do gry na fortepianie.
- - - - - --- - - - - - - - --- -- -- - - - - --
Mój kanał YouTube
http://www.youtube.c...9?feature=guide
- - - - - --- - - - - - - - --- -- -- - - - - --
Mój kanał YouTube
http://www.youtube.c...9?feature=guide
Napisano 07 maj 2012 - 22:29
Użytkownik ankakoniara dnia 06 maj 2012 - 16:54 napisał
Związek holsztyński jest najczystszy pod względem "czystości " rasy- księgę holsztyńską mogą dostać WYŁĄCZNIE klacze holsztyńskie! Na drugim miejscu jest związek hanowerski, a w reszcie związków niemieckich dominują zasady podobne ( nie identyczne) jak w naszej rodzimiej rasie SP.
Osobiście sądzę, że zw. koni holsztyńskich ma również największe wymogi pod względem selekcji ogierów ( mówię tu zarówno o Kyrungach, jak i pozopmie hodowli na całym świecie, wynikach sportowych)
Co do klaczy, to tak, klacze hol + klacze xx.
A co do selekcji ogierów na Koerungu to Holandia jest już niestety dużo, dużo dalej... Holsztyn musi się wziąść ostro do roboty i teraz ją gonić... Zaspali niestety trochę.
Napisano 12 maj 2012 - 07:20
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Logowanie »

Do góry