Ostatnio na youtubie oglądałam "popisy" pewnej grupy kaskaderów konnych i bardzo mi się to spodobało . Szukałam w swojej okolicy jakiejś szkółki albo osoby która by mi pomogła ale nic nie znalazłam
Welcome to Świat Koni
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Napisano 28 grudzień 2011 - 17:46
Szukałam takiego tematu ale nie znalazłam więc zakładam
Ostatnio na youtubie oglądałam "popisy" pewnej grupy kaskaderów konnych i bardzo mi się to spodobało . Szukałam w swojej okolicy jakiejś szkółki albo osoby która by mi pomogła ale nic nie znalazłam
I teraz moje pytanie : czy można samemu nauczyć się niektórych rzeczy ( nigdy nie miałam z kaskaderką żadnego kontaktu) jeśli tak to od czego zacząć ? Mam konika który bardzo mi ufa jest super opanowany ale również jak ja nigdy nie był przygotowywany do takich "popisów"
Napisano 28 grudzień 2011 - 17:49
samej lepiej się w to nie baw o zrobisz krzywdę sobie albo koniu.
ile masz lat?
kosmo1304 napisał:
Mam konika który bardzo mi ufa
ile masz lat?
Sesje zdjęciowe: kowalczyk.photos@wp.pl :)
Zapraszam!
Zapraszam!
Napisano 28 grudzień 2011 - 21:06
mogę Ci tylko poradzić żebyś nie brała się za to sama
Sesje zdjęciowe: kowalczyk.photos@wp.pl :)
Zapraszam!
Zapraszam!
Napisano 28 grudzień 2011 - 21:37
Poszukaj może gdzieś w internecie. Ja się na tym kompletnie nie znam, ale wydaje mi się, że nie każdy koń się do tego nadaje (tak jak np do służby w policji) dlatego lepiej się za to samemu nie zabierać tylko poradzić specjalisty. Tylko uważaj na pseudospecjalistów, bo nauki u takiego kogoś mogą zniszczyć zaufanie Twojego konia do Ciebie
Napisano 01 styczeń 2012 - 21:36
kosmo1304 W Świętkoszyskim miałaś genialnego Marcina Macha, ale jego już praktycznie w PL nie ma, może poszukaj kogoś, kto u niego jeździł i komu dżygitówka nie jest obca
Co do koni, to niestety mało który się tak NAPRAWDĘ nadaje-mówione przez osobę, która robi konie pod dżygitówki.
Co do koni, to niestety mało który się tak NAPRAWDĘ nadaje-mówione przez osobę, która robi konie pod dżygitówki.
Żyj tak, aby nie żałować żadnego dnia,żadnej godziny,minuty,sekundy...
Podejmuj decyzje dobre dla siebie i nie przejmuj się, gdy nazwą Cię egoistą...
I pamiętaj, tylko wariaci są coś warci...
Napisano 02 styczeń 2012 - 19:41
Oczywiście szukam jakiejś osoby ale jak na razie nie ma nikogo godnego uwagi ale mam nadzieje że to kwestia czasu jak kogoś znajde .
A jeśli chodzi o konia to napisałam to bo już kilka razy zostałam dość ostro potraktowana ponieważ nie było info o tym że posiadam własnego konia.
A jeśli chodzi o konia to napisałam to bo już kilka razy zostałam dość ostro potraktowana ponieważ nie było info o tym że posiadam własnego konia.
Napisano 02 styczeń 2012 - 20:59
Obiś napisał:
W Świętkoszyskim miałaś genialnego Marcina Macha, ale jego już praktycznie w PL nie ma
Napisano 03 styczeń 2012 - 20:57
edzia 69 Dokładnie
Nic tylko się przeprowadzać
kosmo1304 Popytaj o osoby, które jeździły z/u wcześniej wspomnianego M.Macha. To jest osoba, która prężnie działała w Świętokrzyskim i której nie dało się nie zauważyć np.na pokazach. Ja osobiście nikogo innego z Twoich okolic niestety nie miałam okazji poznać i nie kojarzę...
kosmo1304 Popytaj o osoby, które jeździły z/u wcześniej wspomnianego M.Macha. To jest osoba, która prężnie działała w Świętokrzyskim i której nie dało się nie zauważyć np.na pokazach. Ja osobiście nikogo innego z Twoich okolic niestety nie miałam okazji poznać i nie kojarzę...
Żyj tak, aby nie żałować żadnego dnia,żadnej godziny,minuty,sekundy...
Napisano 03 styczeń 2012 - 21:03
Obiś napisał:
gadac nawet sie nie chce....
wracajac do kaskaderki. wydaje mi sie, ze w Swiecie koni byl kiedys cykl artykulow na ten temat.Byly rycinki instruktazowe.
Napisano 06 styczeń 2012 - 17:29
Obiś napisał:
Dokładnie
A tak serio to jak na razie z kaskaderki nici- koń znajomej mnie poturbował i mam noge w gipsie
Ale oczywiście jak ktoś będzie miał jakieś info. na temat kaskaderów ze Świętokrzyskiego ( najlepiej okolice Kielc ) to będe dozgonnie wdzięczna
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Logowanie »

Do góry